Blauwe dagen

14 oktober 2020

Blauwe dagen

Wat een passend thema nu er weer nieuwe maatregelen bekend zijn gemaakt. We zijn er allemaal wel een beetje klaar mee.
Als netwerk voor zelfstandig ondernemende vrouwen merken we dat er behoefte is aan een luisterend oor. Daarom wilden we de mogelijkheid bieden om met elkaar in gesprek te gaan over wat dit met je doet én hoe je weer door kunt.

Spreekster en auteur Jikkie Has nam ons vanavond mee in wat de wetenschap zegt over omgaan met tegenslag en het verbeteren van je veerkracht.

Accepteren wat er is, en vanuit daar kijken wat je zelf kunt doen om hier doorheen te komen. Het gaat om het loskoppelen van de situatie van jezelf, door het niet persoonlijk op te vatten. De corona-crisis een omstandigheid is die mensen onzeker maakt. Op dit moment is het belangrijk om te leren om te gaan met deze omstandigheden. Trek het je dus vooral niet persoonlijk aan (we zitten hier allemaal in), want het zegt niks over jouw ‘waardigheid’ en ‘vaardigheid’ als zelfstandig ondernemer.
Na een korte theorie en vooral tips willen we de leden vooral met elkaar in gesprek laten gaan om elkaar aan te horen, te ondersteunen, te inspireren.
In kleine breakoutrooms kwamen interessante gesprekken tot stand.