Janneke Jager Cabaret & Kleinkunst

‘Een drama-Queen met een vleugje Groningse nuchterheid’ – zo omschrijf ik mijzelf het liefste. ‘Wervelend en gretig’ aldus Jacques d’Ancona in het Dagblad van het Noorden. En LEVEN! Magazine Utrecht schreef: ‘Grappig, eigenzinnig, gedurfd’.

Inmiddels timmer ik al een aantal jaren aan de weg in cabaretland. Hoewel mijn wieg in Noord Groningen stond, woon ik alweer 15 jaar in de Domstad. Hier begon het in 2013 met de publieksprijs van het Utrechts Cabaretfestival en in 2015 behaalde ik als enige vrouw de kwartfinale van het Leids Cabaretfestival. In datzelfde jaar werd ik door Guido Weijers geprogrammeerd in zijn Comedy Weekend. Ik was eerder de vertolkster van het maandlied van UVandaag en was de vaste openingsact van ‘Talk of the Town’ (beiden RTV Utrecht). Sinds twee jaar verzorg ik het muzikale intermezzo van het maandelijkse ‘Science Café’ van Studium Generale (Universiteit Utrecht) in TivoliVredenburg.

Momenteel bespeel ik diverse landelijke podia met mijn tweede avondvullende voorstelling, ‘Femme Façade’. ‘Femme Façade’ is een indringende muzikale cabaretvoorstelling waarin ik het circus gebruik als metafoor voor het leven. Liedjes over de breekbaarheid van het leven, hilarische anekdotes over een Gereformeerde jeugd op het platteland en een persoonlijke boodschap, verpakt in een sprookje zijn de ingrediënten van de show, waarin ik wordt begeleid door twee muzikanten. Naast theateroptredens verzorg ik ook intermezzo’s tijdens symposia en congressen, maak liedjes op maat en ben ik trouwambtenaar. Maar waar en in welke hoedanigheid ik ook sta te spelen; ik overdrijf graag een beetje, maar wil óók tot tranen toe ontroeren. Het liefst doe ik allebei; een drama-Queen met een vleugje Groningse nuchterheid.

Janneke Jager Cabaret & Kleinkunst

Varkenmarkt 18
3511 BZ Utrecht

06 – 4847 1380
info@jannekejager.nl
www.jannekejager.nl