8 september 2021
Doorn

Twee vliegen in één klap

 

Je hebt een hoofd- en een hartintelligentie. Je hoofdintelligentie gebruiken we heel veel, en de andere? Gebruik jij deze? Of zit je hoofd zo vol gedachten dat je die prachtige wijsheid vanuit je hartintelligentie niet hoort? Je hartintelligentie is één van de grootste krachtbronnen in je leven. Pas wanneer je je ontspant, als je gedachten naar de achtergrond gaan, dan komt er een inzicht waarvan je weet: dit klopt! Dit is het antwoord dat ik zocht! Dát is je hartintelligentie. Je hartintelligentie vertelt je wie je werkelijk bent en wat de juiste weg is voor jou. Deze gaat voorbij aan je gedachten, die doordrongen zijn van je overtuigingen, ego en emoties als angst en onzekerheid.

Albert Einstein erkende de kracht van de hartintelligentie al.
Al zijn grote ontdekkingen werden ingegeven door zijn hart, niet zijn hoofd.

Maar in ons drukke bestaan zijn velen van ons het contact met ons hart echter kwijtgeraakt. We maken keuzes die ons niet passen, ingegeven door gedachten die ons in de weg staan. Keuzes op basis van angst in plaats van vertrouwen.En juist in deze bijzondere tijd waar zoveel angst en onzekerheid is, is het groot belang dat we positief naar deze uitdagingen kunnen kijken. Uitdagingen waarmee we nu als persoon en als mensheid mee te maken hebben. Zoals Nelson Mandela heeft gezegd: May your choices reflect your hopes, not your fears.
Dit kan met je hartintelligentie, want daarmee krijg je informatie over wat goed is voor jou, over wie je werkelijk bent, en dit geeft je innerlijke rust, zelfvertrouwen en daadkracht. Dit straalt uit naar je complete handelen, je contact met andere mensen en je omgang met de aarde.

Over Kirsten-Ann:
Zij werkte 27 jaar met veel plezier in ziekenhuisorganisaties, waaronder het Wilhelmina Kinderziekenhuis. Zoals ze aangeeft: ‘Ik dacht dat ik er tot mijn 88ste zou blijven werken, zo fijn vond ik het om daar te werken.’ Maar tijdens de revalidatie na een ernstig ongeluk, zette ze de stap om een training te ontwikkelen over Hartintelligentie. Een onderwerp waar ze zich al vijftien jaar mee bezig hield. En inmiddels geeft zij deze training al drie jaar aan particulieren en bij organisaties zoals de Erasmus Universiteit, en het Antonius Ziekenhuis.

Deze bijeenkomst ‘Twee vliegen in één klap’ geeft je mooie inspiratie over hartintelligentie ‘de wijsheid van je hart’, hoe je deze en andere hartkwaliteiten meer kunt gebruiken. Ook zijn er praktische oefeningen in stilte, zodat er ruimte is voor die mooie wijsheid vanuit JOUW hart – jouw eigen-wijsheid.

 

 Lokatie en tijd:
Conferentiecentrum Zonheuvel
Amersfoortseweg 98
Doorn
19:30 tot 22:30 uur

Wil je weten wie ook komen? Log dan even in (alleen mogelijk voor leden).